A culpa ¿Sigue sendo da hostelería ?

8, Febreiro 2021

Desde que se pechou a hostelería en interior a mediados do mes pasado os casos positivos non deixaron de medrar no Carballiño, despois tamén as terrazas, e os datos foron a peor, pero a culpa sigue sendo da hostelería, agora é dos que van coller o café ´porta e xa non digamos das "multitudes" que a diario poden verse arredor dos bares, como todos os dias algúns machaconamente proclaman utilizando o programa local de radio de cope Carballiño, Resulta que durante a ultima semana de xaneiro e primeira de febreiro producironse 109 novos positivos no Carballiño (datos oficiales do propio Sergas) máis seguramente outros tantos que non aparecen nos datos, pero a culpa sigue sendo da hostelería.

En Maside e Dacón, cos bares abertos durante meses non houbo contaxios, agora que os bares evan semanas pechados resulta que están en números de contaxios antes nunca vistos en Maside, e a culpa tamén é da hostelería. O que está claro é que o pechar as terrazas, que están o aire libre e polo tanto o risco de contaxio e moi inferior o que se no interior  dun local (eso din, non?) a xente reúnese nas casas e foi a partir de ahí onde aumentaron os contaxios, porque é ahí onde está o problema, nas reuniós familiares e de amigos, no ambito privado, onde non hai ningun tipo de protocolo e representan os espacios de maior risco. Pero nada, a culpa é da hostelería.