Deportes

Non importa que fose venres e tampouco que a noite carballiñesa estaba fria, porque a afeccion do Arenteiro volveu responder en gran número e Espiñedo rexistrou unha gran entrada para ver ao seu equipo, entre as mellores da tempada.
Un gol de Diego Gómez culminando un contragolpe de alta escola futbolista no que tamén participaron Enol e Ferreiro foi suficiente para que os máis de 1200 seguidores do Arenteiro que estaban no Couto e que non pararon de animar durante todo o partido, regresasen felices para O Carballiño.
Partido para enmarcar, para gardar na memoria dos bos afeccionados do Arenteiro e para a historia de Espiñedo, o visto neste domingo 13 de outubro, unha sinfonía futbolística dos verdes ante o Nástic de Tarragona, un dos equipos máis potentes desta Primeira Federación.
O Arenteiro visitaba o mitico estadio de Lasesarre, agora Novo Lasesarre, 32 anos despòis desde que o fixera en 1992 nun partido de Copa do Rei que perdera por 3-0 e quedara eliminado, faciao agora en partido correspondente á Primeira Federación, no que foi o primeiro dos seis desprazamentos que terá o Arenteiro este ano a Euskadi.
O primeiro horario "sobremesa" da tempada, o das 15:30 h, deuselle ben aos verdes e venceron con autoridade á Segoviana, que aguantou 45 minutos o empate inicial pero que quedou cedendo ante un Arenteiro superior.
Gran partido de fútbol dos verdes na súa visita a Ponferrada donde mostraron do que poden ser capaces nesta Primeira Federación, derrotando aos bercianos por 1-2 con dous golazos de Mangel e Baselga, a Ponferradina maquillou o resultado xa no tempo de desconto.
Triunfo á heroica dos verdes, que xogaron durante unha hora en inferioridade por expulsión de Joao Dias, decretada polo árbitro asturiano García Riesgo, que está empeñado en ser protagonista e montar o seu propio show en Espiñedo, donde en 3 partidos mostrou ao Arenteiro 14 cartóns amarelos e 5 vermellos, un bo record.
Os verdes conseguiron no estadio de Balaidos, que presentaba unha gran entrada, o primeiro punto do campionato na Primeira Federación desta tempada, nun partido que tivo dúas caras ben diferencias.
Os verdes dominaron na maior parte do encontro pero non foron quen de culminar a faena na área do equipo leonés,que cun solitario gol levouse os 3 puntos, acaso excesivo premio para o visto nos 95 minutos de partido.
O técnico zaragozano do Arenteiro, Raúl Jardiel, non pudo ser profeta na súa terra e os verdes non poideron puntuar nun partido que inclinou ao seu favor na primeira parte a SD Tarazona con dous detalles ante un Arenteiro que non perdeu a compostura e fixo méritos para, polo menos, o empate.