Pecha "La Cubana", despóis de 85 anos sendo un referente na gastronomia do Carballiño. Escoita aquí a súa historia.
Adeus ás exquisitas e únicas "puntillas" de chipirón da Cubana, adeus a tantas e tantas exquisiteces da súa cociña tradional, ao cordeiro asado, as carnes, os peixes frescos, as súas larpeiradas, adeus a unha cociña que gardaba a esencia dunha casa de comidas de sempre, adeus a tantas horas de mesa compartida e animadas sobremesas, adeus a 85 anos de historia gastronómica e historia do Carballiño.
Pechou "La Cubana", unha historia de restaurante familiar de tres xeneracións, sendo un referente na hostalaría local desde a súa apertura en 1939, por eso era a casa de comidas máis antiga do Carballiño aberta ata este ano 2024 cando apaga os fogóns.
Despídense comunicando que "pechamos de forma permanente e queremos agradecer aos nosos clientes e grandes amigos por todos estos anos de confianza e momentos felices, cerramos esta etapa co corazón cheo e orgullosos do noso traballo".
No PODCATS de COPE O Carballiño podes escoitar a historia de "LA CUBANA" contada por Loli Ameijeiras, terceira xeneración desta saga da restauración carballiñesa.