Beariz dedica a México a "IV Festa do Porco Celta"
A cita gastronónica e festiva está fixada para o domingo dia 14 de marzo, e estará este ano dedicada a México, co que Beariz mantén unha gran interrelación, xa que unha gran parte das familias bearicenses emigraron a este país. Con tal motivo, o menú preparado para o xantar oficial terá en conta esta dedicatoria, e entre os platos que se degustarán estará presente a comida tradicional mexicana, a base de tortas que mesturarán os "frijoles" con manteiga, queixo e carne esfiañada; despois, chegarán os chourizos de porco celta con cachelos, o xamón asado con salsa, e para o postre as chulas e os chupitos de tequila. O prezo por persoa é de 20 euros, e as tarxetas poden retirarse nas oficinas de Caixanova e CaixaGalicia de Beariz, atá completar o aforo do polideportivo de Beariz, onde se servirá o xantar para 800 comensais, a partir das dúas da tarde. Antes, desde as 10 da mañá, abriráse o mercado de artesanía e productos elaborados de porco celta, no campo da Goberna, e durante toda a xornada animarán a festa grupos de mariachis, pandereteiras do Concello de Beariz, e a banda de gaitas do Concello de Beariz.