Comeza unha nova tempada da "Ruta das Tapas", as xornadas de Novembro están dedicadas aos productos do outono
A primeira xornada da cuarta tempada da Ruta das Tapas estará adicada aos pinchos elaborados con produtos de tempada como son as setas e as castañas. Será este venres, 2 de novembro, e o seguinte venres, en catorce establecementos hostaleiros integrados nesta iniciativa.
Os locais son: Roraima, Pituxo, Pulpería Plaza, El Caserío, Don Paco, Café La Parada, Parrillada San Andrés, Café Bar Soldado, Copetín, Estate Quieto, Cafetería Loft, Restaurante A Fuchela, Novo Sobreira (comezará na seguinte xornada) e Ningures.
O evento foi presentado no restaurante Casa Pituxo polo alcalde, Francisco Fumega; os concelleiros de Turismo e Cultura, Manuel Dacal e Diego Fernández; a xerente do Centro Comercial Aberto, Noelia Mares; a relacións públicas de Pazo Tizón, Raquel Cabo, e representantes dos establecementos integrados.
Francisco Fumega e Manuel Dacal resltaron o traballo que realizan os hostaleiros do Carballiño para mellorar cada ano a calidade da oferta gastronómica, e chamaron a atención sobre as boas expectativas de afluencia para esta ponte do día de Todos os Santos, habida conta dos grandes eventos deportivos que haberá durante a fin de semana.
Noelia Mares explicou os agasallos que se poden obter de forma directa nesta nova tempada da Ruta das Tapas. Así, haberá 1.000 euros en premios de 10€, que se deberán canxear por cheques nas oficinas do CCA para realizar compras no Carballiño. Tamén haberá agasallos das empresas patrocinadoras como packs de botellas de viño de Pazo Tizón, copas de Estrella de Galicia, bolígrafos e outros obxectos. Tamén se poderán obter vales para os dos balnearios do Carballiño, o Gran Balneario e o Balneario das Caldas de Partovia, que hai que canxear previamente no CCA, así como entradas para os encontros de C.D. Arenteiro ou en Holli-Pulpo. Finalmente agraceceu a colaboración das empresas colaboradoras como Pazo Tizón e Estrella de Galicia.
Por parte de Pazo Tizón, Raquel Cabo amosou o orgullo da adega por colaborar un ano máis con esta iniciativa que, ao tempo que dinamiza o sector hostaleiro, promove o turismo gastronómico no Carballiño.
Como na anterior edición, a APP “quedamosdetapas”, que se pode descargar nos teléfonos móbiles, ofrecerá imaxes dos pinchos que se poderán degustar en cada establecemento ao prezo de 1,50€, a partir das 8 da tarde.