As froitas de tempada e os concellos da comarca, protagonistas nunha nova edición da ruta das tapas
Alcaldes da comarca e hostaleiros presentaron hoxe unha nova edición da Ruta das Tapas, que se celebra este venres, 29 de abril, a partir das 20,30 h., e que terá como produtos estrela as froitas de tempada.
É a primeira vez que o acto de presentación deste evento se fai en plena rúa ao aire libre, concretamente, na Praza Maior, polo que se congregaron ao redor da mesa ducias de persoas. Estiveron cos hostaleiros os alcaldes de San Amaro e Piñor e o teniente alcalde do Irixo, ademáis de concelleiras e concelleiros do Carballiño, entre eles, o concelleiro de Turismo e teniente alcalde José Manuel Dacal, que actuou en representación do alcalde do Carballiño, que se atopaba en Santiago visitando diversos organismos da Xunta.
Dacal agradeceu a presencia dos rexidores da comarca e convidou aos carballiñeses e visitantes a participar nesta ruta e cubrir os boletos para optar ao premio de 1.000 euros e a unha viaxe, que se sortearán ao remate da iniciativa, a finais de maio.
O tente de alcalde do Irixo, Manuel Cerdeira, fixo mención á colaboración comarcal en materia de promoción turística e agradeceu a invitación do concello do Carballiño. Brocheta de froitas con xamón de porco ibérico, lomo de cerdo ao forno en salsa de laranxa, flor de melón con xamón e outros pratos moi creativos e coloridos foron expostos neste acto polos representantes dos 29 mesóns, bares e restaurantes que forman parte deste evento que chega á penúltima edición, e que espera que mañá, venres, supere incluso o éxito das anteriores