O Cluster da Carne de Galicia faráse cargo da xestión do matadoiro municipal
O concello do Carballiño e o Cluster da Carne de Galicia asinaron un protocolo de colaboración que se presenta co obxetivo común "de facer do matadoiro carballiñés un referente para o sector cárnico".
O Alcalde Argimiro Marnotes explicou que o concello decidíuse por esta fórmula de concesión das instalacións a unha organización sen ánimo de lucro "porque evitamos facer un concurso público e desta maneira o Cluster comprométese a contratación de traballadores da comarca, que é un dos obxetivos".
Nas instalacións do matadoiro, sen actividade dende fai algo máis dun ano, será necesario acometer varias melloras e reformas, que asumirá o Cluster, unha organización que está integrada por 346 entidades e empresas, que suman o 54% das entidades galegas que se dedican a este sector da carne, cun volume de facturación de 528 millóns de euros no último ano.
O Presidente desta agrupación empresarial, Javier Vázquez Gil, aclarou que o matadoiro estará aberto tanto para gandeiros como carniceiros da comarca, coas mesmas prestacións que terán os socios do Cluster da Carne de Galicia.
No prazo dun mes, tal como recolle o protocolo, asinaráse un convenio de colaboración entre ambas partes, concello e cluster, que ractificará este acordo.