A primeira visita da tempada a Euskadi do Arenteiro sáldase cunha derrota en Barakaldo

5, Outubro 2024

O Arenteiro visitaba o mitico estadio de Lasesarre, agora Novo Lasesarre, 32 anos despòis desde que o fixera en 1992 nun partido de Copa do Rei que perdera por 3-0 e quedara eliminado, faciao agora en partido correspondente á Primeira Federación, no que foi o primeiro dos seis desprazamentos que terá o Arenteiro este ano a Euskadi.

O Barakaldo saíu mellor ao partido asediando no primeiro cuarto a portería de Diego García,ainda que co paso dos minutos os verdes comezaron a sacudirse o xogo vertical dos vascos e nivelar o partido, ata que no minuto 37 o que era un centro á area acabou dentro da portería do Arenteiro.

Na segunda parte os de Raúl Jardiel deron un paso adiante e súas foron as primeiras ocasions para empatar nas botas de Diego Gómez, non obstante cando mellor esta o Arenteiro chegou o segundo gol dos vascos. O Arenteiro pudo volver meterse de cheo no partido no minuto 86, pero Martin Solar non acertou a transformar o penalti cometido sobre David Ferreiro. Rexeitouno o meta local e tampouco Iano Simao acertou no rexeite. Non era a tarde dos verdes.