Arenteiro e Arousa demostraron por qué son os dous mellores clasificados, empataron nun partido vibrante e no que os gardametas foron os destacados en ambos equipos

10, Febreiro 2021

O encontro xogado no campo da Regueiriña de Barbantes non defraudou aos preto de 3.000 afeccionados que o seguiron a través da canle de Youtube do Arentero, e elo a pesar de ser dia laborable, ambos equipos tiveron ocasións para levarse un partido que pudo caer de calquera bando, pero evitárono os gardametas Diego García e Alex Cobo e remataron empatando sen goles.

O Arenteiro saíu co seu esquema habitual, mentres que o Arousa sorprendeu coa súa poboada defensa. As dáus primeiras ocasións foron para o Arenteiro, primeiro nunha gran acción persoal de Javier Pazos que servíu un balón de ouro a Sylla, pero o remate do senegalés encontrouse cun inspirado Álex Cobo na portería arousista. Case a renglón seguido os verdes fabricaron unha nova e moi clara ocasión de gol na que Javi Pazos non culminou cando tiña todo ao seu favor e despóis de que o árbitro non pitase un claro penalti sobre Sylla. Nesta primeira parte o Arousa lanzou un balón ao traveseiro da portería do Arenteiro, e por suposto a gran ocasión desperdiciada, o penalti que executou o brasileño Pedro Beda pero que conseguíu desviar Diego García (Na foto de Manuel Cid).

Na segunda parte o Arenteiro saíu mellor que o seu rival, e varias foron as ocasións que tivo para adiantarse no marcador, nunha delas tras unha internada de Victor Eimil que a defensa arousista consiguíu desbaratar in extremis, e un tiro de Javi Pazos no que volveu aparecer un gran Álex Cobo para desviar a corner cando se cantaba o gol. A partir do minuto 70, os cámbeos non sentaron desta vez ben ao Arenteiro, e aproveitouno un Arousa que dispuxo de dúas oportunidades de gol, unha desperdiciada polo seu dianteiro e outra desbaratada con outra intervención prodixiosa e unha mal salvadora de Diego García. Aínda asi tería o Arenteiro unha última oportunidade de levarse o partido pero Presas tardou en tirar a portería dando tempo aos defensores do Arousa para enviar a corner o balón. Un bo partido de fútbol, ao que so lle faltou os goles.

Con este empate o Arenteiro sigue líder con 3 puntos de ventaxe sobre o Arousa, ademáis os verdes gañan o coeficiente particular, xa que en Vilagarcia gañaran 0-1.