Estradense 3 Arenteiro 2

12, Maio 2013

Oportunidade perdida, o Arenteiro regresa do campo da Baiuca da Estrada cunha derrota nun partido que pudo sentenciar ao seu favor nos últimos minutos, sen embargo foi o Estradense quen no tempo de desconto logrou os 3 puntos e certificou a permanencia na categoria. O Arenteiro deberá gañar o domingo ao Portonovo en Espiñedo e esperar unha derrota do Mondariz, se quere ter opcións de xogar o ano que ven na Preferente.

C.D.Arenteiro: Macia, Xurxo, Carlos Escudero, Dabarca, Tazos, Iago, Pablo Piñeiro, Kennedy, Martín (Bardelás), David Soares e Prada (Tacón).

O Partido: Malo por ambos bandos, os dous equipos xogabanse moito e a ansiedade e as imprecisións marcaron un partido no que o Arenteiro adiantouse aos 5 minutos nun cabezazo de Xurxo dentro da área ao saque dun córner. Pero todo se torceu para o Arenteiro á media hora de partido, nun intervalo de apenas dous minutos, o Estradense deulle a volta ao marcador en dúas aciagas accións para os verdes, o gol do empate en propia meta de Pablo Piñeiro e a continuación nun regalo de Macia que propicia o segundo gol do Estradense. Na segunda parte a xogada clave chegou aos 62 minutos, o árbitro sinala con pena máxima unha man de Unai que ademáis siñifica a súa expulsión, quedando dende ese momento o Estradense con 10 xogadores no campo. Tazos transforma o penalti e con media hora por diante de partido o Arenteiro parecía que podia gañalo, e pudo ser asi se nos últimos 5 minutos o Arenteiro aprobeitase as súas ocasións, sobre todo unha moi clara no minuto 90 de Carlos Escudero co porteiro local xa batido, pero o balón foise fora. Xa no tempo de desconto, e co Arenteiro máis pendiente de atacar que defender, chega un balón largo dos locais sobre a área carballiñesa, a indefinición entre a defensa e o porteiro Macia propicia o terceiro gol do Estradense. Nun minuto pasamos do posible 2-3 ao 3-2 definitivo.