SD Portonovo 0-1 CD Arenteiro

8, Marzo 2015

O Arenteiro é o primeiro equipo que gaña esta tempada no campo do potente Portonovo, que malia a derrota continúa en posto de ascenso directo á terceira división. Os verdes saltaron ao campo de Baltar sen complexos e superaron de principio a fin aos locais. Con ésta en Portonovo O Arenteiro suma a súa terceira victoria consecutiva a domicilio.

CD Arenteiro: Pachi, Gele, Pana, Diego López, C. Escudero, Dafonte, Martín Pérez, Sanginés, Choco, D. Quiroga e Ocampo. Tamén xogaron Marcos Sotelo, Víctor Gallego, Dani Vázquez e Manu.

Goles:

0-1. Minuto 18. Perfecta combinación dos verdes entrando por banda dereita que culminan Martín Pérez servindo o balón a Sanginés, éste colase como unha exhalación polo medio da defensa  e cun chupinazo forte e colocado pon o balón fora do alcalce do porteiro local.

O Partido: Aínda non se cumplía o primeiro minuto de partido cando D. Quiroga xa dispuxo dunha magnífica ocasión para adiantar ao Arenteiro, a xogada xa indicaba que o Arenteiro saía moi metido no partido e estaba disposto a tutear ao Portonovo, como asi foi. Aos 18 minutos chegaba o gol de Sanginés e no 39, tras outra soberbia triangulación dos carballiñeses, Martín Pérez enviaba o balón ao longueiro, o rexeitamento chegaba a Quiroga que batía novamente a Dani Romero, pero o árbitro anulaba un gol que a todas luces parece legal. Despois, na segunda parte anulou outro ao Portonovo, pero éste sí que era moito máis claro. Tralo descanso, o Arenteiro cambeou o plantexamento do partido, esperando máis atrás, sen deixar espazos e saíndo á contra, aínda que o marcador xa non se movería. Probablemente, o mellor partido da tempada do Arenteiro ante un gran equipo que hoxe se víu sorprendido no seu propio campo.