Unha aciaga primeira parte condena ao Arenteiro en Espiñedo

13, Novembro 2021

O Club Marino de Luanco aproveitouse dos piores minutos do Arenteiro no que vai de liga na Segunda Federación, os asturianos xa gañaban por 0-3 os 35 minutos e asi conseguiron chegar ao descanso, na segunda parte os verdes reaccionaron e foron quen de meterse no partido cun 2-3 no marcador pero non conseguiron a remontada.

O Arenteiro saíu como sempre mandando no campo e dominando ao rival, pero os asturianos conseguiron marcar na primeira aproximación á area do Arenteiro, pudo empatar o Arenteiro pero volveu ser o Marino quen golpeou novamente co 0-2, un gol -éste si- que deixou descomposto ao equipo de Fran Justo, que por minutos estivo noqueado sobre o terreo de xogo, e asi foi como chegou un novo mazazo dos asturianos que, cun 0-3 aos 35 m. poñian terra de por medio cun resultado que era xa unha lousa para un Arenteiro irrecoñecible.

Pero todo cambiou tras o descanso, no que o adestrador local introducíu tres cámbios, e Espiñedo volveu ver o Arenteiro recoñecible doutras tardes, encerrando ao rival na súa área. Renan Zanelli recurtou distancias e chegaron novas ocasións que salvou o meta visitante. O Marino perdía canto tempo podía e a posibilidade de remontada parecía irse apagando, aínda que no m. 85 un penalti sobre Marquitos serviu para que Renan fixera o segundo e a afección volvese creer na remontada. Pero pouco durou a esperanza verde, xa que apenas un minuto despóis un discutido penalti no que ademáis se reclamou fora de xogo do dianteiro asturiano, o Marino sentenciou co 0-4 que xa sería definitivo.

ARENTEIRO: Diego García; Germán Novoa, Vitra (Cassio 70’), Daniel Portela (Rubén Arce 46’), Manu Mariña (Joseca 46’), Álvaro Naveira (Sobrido 84’); Renan Zanelli, Álex Fernández, Adrián Cruz (Marquitos 46’); Adrián Castro e Raúl Blanco.

MARINO DE LUANCO: Buru; Iván Fernández, Morilla, Trabanco, Guaya, Julio Delgado (Omar Álvarez 70’); Lora, César Suárez (Adolfo González 70’), Guille Pinin; Steven (Sergio Ríos 73’) e Diego Díaz (Miguel Prendes 80’).

Goles: 0-1 Steven 8’, 0-2 Julio Delgado 16’, 0-3 Steven 35’, 1-3 Renan Zanelli 55’, 2-3 Renan Zanelli 83’, 2-4 Lora 88’.

Árbitro: Omar Álvarez Rodríguez (Comité castelan-leonés). Auxiliares: Sergio Álvarez Pardo e Santiago Quirce Lorenzo.

Amonestacións: Adri Cruz (Arenteiro) 32’, César Suárez (Marino de Luanco) 35’, Lora (Marino de Luanco) 65’, Morilla (Marino de Luanco) 83’, Miguel Prendes (Marino de Luanco) 90’.