Unha remontada de fe do Arenteiro ante o Coruxo vigués

24, Abril 2022

O Arenteiro conseguíu un triunfo vital para achegarse outro chisco ao obxetivo da permanencia e mesmo apretar aínda máis os postos de promoción de ascenso, dos que os verdes se sitúan a 2 puntos aínda con 9 en xogo para rematar a tempada na Segunda RFEF.

O partido ante o Coruxo foi un monólogo do Arenteiro durante a primeira parte, na que so lle faltou os goles para certificar no marcador o seu dominio no xogo, con múltiples aproximacións que levaron o perigo ante a portería viguesa, pero aos dianteiros carballiñeses faltoulles acerto para irse con ventaxa ao vestiarios, en non co 0-0 inicial.

Na segunda parte, de inicio cambeo o guión e parecía ser o Coruxo o que agora apretaba máis, aínda que ser crear ocasións ante a portería de Diego García, non obstante no primeiro tiro dos vigueses entre os tres paus, e xa corría o minuto 56 de partido, unha perda de balón do Arenteiro propiciou que Mateo adiantara ao Coruxo cun gol pola escadra, inalcanzable para o meta local. Demasiádo premio polo que ata ese momento se vira nun Espiñedo que volveu rexistrar un gran ambiente, a pesar de que a Televisión de Galicia estaba retransmitindo en directo o partido.

Pero o Arenteiro non perdeu a fe, e tras superar o mazazo, en poucos minutos volveu cargar sobre a portería do Coruxo. E obtivo un merecido premido, primeiro cun libre directo que lanzou dende a banda Pibe, o balón foise envenenando e colouse na portería viguesa. E xa a piques de alcanzar o minuto 90, córner a favor do Arenteiro, falla o porteiro do Coruxo, e Victor Eimil cabecea a placer o gol da vitoria para delirio da afección do Arenteiro.

C.D ARENTEIRO: Diego García; Víctor Eimil, Germán Novoa (Vitra 73’), Pol Bueso, Joseca Márquez; Raúl Blanco (Cassio de Góes 92’), Adrián Cruz (Pibe 56’) Renan Zanelli, Álex Fernández, Markitos Alonso (Álvaro Naveira 92’) eJosé Sobrido (Alassanne Sylla 73’).

CORUXO CF: Amigo; Johan Terranova, Aitor Aspas (Diego Silva 91’), Pablo Crespo (Antonini 80’), Lucas; Aarón (Borja Domingo 80’), Mateo (Manu 73’), Jacobo Trigo, Dani; Chiqui (Álex Ares 73’) e Youssef.

Goles: 0-1 Mateo Míguez 56’, 1-1 Pibe 77’, 2-1 Víctor Eimil 89’. Árbitro: Alejandro Patiño Álvarez (Comité Madrileño). Asistentes: Mario Contreras Mallo e Enrique Bustos Pereira.

Amonestacións: José Sobrido 22’, Pol Bueso 51’, Aarón Sánchez 65’, Dani Vidal 82’, Álex Ares 86’, Jacobo Trigo 91’, Johan Terranova 92’. Cartón vermello: Pablo Crespo 95’.